„Dacă ne deschidem ochii spre harul lui Dumnezeu și inimile noastre față de dragostea Lui, America va fi pentru totdeauna țara libertății și a celor curajoși și lumina tuturor națiunilor.” Discursul Președintelui Donald Trump la „Micul Dejun cu Rugăciune” 2018

„Atâta timp cât ne deschidem ochii spre harul lui Dumnezeu și inimile noastre față de dragostea lui Dumnezeu, atunci America va fi pentru totdeauna țara libertății și a celor curajoși și lumina tuturor națiunilor.”

Președintele Donald Trump a rostit un discurs la evenimentul național anual „Micul Dejun cu Rugăciune” (National Prayer Breakfast) care a avut loc la Washington DC joi.

Făcând referire la măreția și istoria americană, președintele a subliniat că aceasta este strâns legată de valorile creștine. Președintele Trump i-a îndemnat pe compatrioții săi să privească cu speranță spre viitor și să rămână devotați principiilor fondatorilor națiunii.

Câteva idei dintre cele exprimate de Președinte:

  • „America este o națiune de oameni credincioși, și împreună suntem întăriți prin puterea rugăciunii iar harul lui Dumnezeu poate fi văzut în fiecare aspect al societății americane”.
  • „Drepturile noastre nu ne sunt acordate de om, ci sursa lor este Creatorul nostru. Indiferent ce s-ar întâmpla, nici o forță pământească nu poate să înlăture aceste drepturi. De aceea, cuvintele „Lăudat fie Dumnezeu” sunt gravate deasupra Monumentului Washington și aceleași cuvinte sunt gravate în inimile oamenilor noștri. De aceea, azi îl lăudăm pe Dumnezeu pentru cât de binecuvântați suntem să fim americani.”
  • „În țara noastră vedem splendoarea creației lui Dumnezeu. În istoria noastră vedem povestea providenței lui Dumnezeu. În fiecare oraș și localitate, vedem harul Domnului în jurul nostru printr-un milion de acte de bunătate, curaj și generozitate. Îl iubim pe Dumnezeu.”
  • „Tot ce trebuie să facem este să ne deschidem ochii și să ne uităm în jurul nostru pentru a vedea pronia divină în curajul concetățenilor noștri”.
  • „Vedem puterea iubirii lui Dumnezeu la locul de muncă, în sufletele noastre și puterea voinței lui Dumnezeu de a răspunde la toate rugăciunile noastre. Când americanii pot trăi prin convingerile lor, pot să vorbească deschis despre credință și să-și învețe copiii ce este bine, familiile noastre se dezvoltă, comunitățile noastre înfloresc și națiunea noastră poate să obțină orice”.
  • „Să căutăm să construim o lume mai dreaptă și mai pașnică, în care fiecare copil să poată crește fără violență, să se închine fără teamă și să-și atingă potențialul dat de Dumnezeu. Atâta timp cât suntem devotați principiilor fondatorilor americani și urmăm exemplul pe care toți acești mari fondatori l-au stabilit, noi toți putem fi eroii tuturor și ei pot fi eroii noștri. Atâta timp cât ne deschidem ochii spre harul lui Dumnezeu și inimile noastre față de dragostea lui Dumnezeu, atunci America va fi pentru totdeauna țara libertății și a celor curajoși și lumina tuturor națiunilor.”

Micul Dejun cu Rugăciune este un eveniment de tradiție în istoria Casei Albe, având loc de peste o sută de ani. Laolaltă cu președintele SUA se reunesc șefi de state și de guverne, politicieni, personalități ale științei și culturii, lideri religioși și formatori de opinie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.