Președintele Trump a redat Statelor controlul asupra Educației, sistând imixtiunea Guvernului federal în programa școlară și în schema de personal

President Donald Trump greets Education Secretary Betsy DeVos before signing the Education Federalism Executive Order, Wednesday, April 26, 2017, in the Roosevelt Room of the White House in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat astăzi o Ordonanță Executivă (Executive Order) prin care interzice intervenția autorităților federale – a Guvernului prin agenția pentru Educație – în alcătuirea programei școlare de la nivelul învățământului preuniversitar. Astfel, controlul programei revine la autoritățile de la nivelul Statelor.

„Ramura executivă (guvernul, n.red.) va proteja și păstra controlul Statelor și cel local asupra programei, a programelor de instrucție, a administrației și personalului din instituțiile educaționale, școli și sisteme școlare”, se arată în textul Ordonanței.

Donald Trump își respectă astfel una din promisiunile făcute în campanie grupurilor conservatoare care l-au susținut. Acestea au reclamat nevoia unei descentralizări, acuzând că imixtiunea Guvernului Obama în educație este contrară prevederilor constituționale și chiar că încalcă libertatea religioasă.

Great Again Ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

FOLLOW GREAT AGAIN RO